Arbetslös

5 DAGAR KVAR!! 5 små fjuttiga dagar och jag har fortfarande svårt att förstå att det snart är dags. Tror inte jag riktigt kommer förstå förrän jag sitter på flygplatsen, om ens då, men fy vad jag längtar! 

Idag var det sista dagen på jobbet. Kommer att sakna kära dosen, men det känns riktigt skönt att ha kommit ett steg närmare resan. Nu är det verkligen inte lång tid kvar och det är dags att ta tag i saker på riktigt. Har varit väldigt dålig på att ta tag i de sista detaljerna, men nu när jag är helt ledig så blir det skärpning!

/Lisa

Första försöket

Har testpackat väskan en gång nu och jag kan säga att det inte är någon barnlek det här. Det är verkligen på håret att allt rymms och det finns så otroligt många olika fack att man blir helt snurrig.

Börjar känna mig lite smått stressad över allt som finns kvar att göra. Även om det kanske är väldigt små saker så tar de tid. Och denna jäkla väska, tvivlar på att den någonsin kommer bli färdigpackad.

I helgen blir det dock fullt upp med besök hos farmor, avsked, HALLOWEEEN(!) och mys med Erik. Känns skönt att få lägga tankarna på annat ett tag och bara njuta av den tid som är kvar.

/Lisa

Packlistan redo!

Hallå där!

Efter ett långt samtal på Skype så har jag och Erik äntligen lyckats fixa ihop en riktig packlista med allt vi ska ha med oss. Nu är det bara att dra igång med själva packningen! Troligen kommer detta att ske imorgon då jag kommer att ha fullt upp med annat de sista dagarna.
Måste dock säga att jag känner en liten hatkärlek till just den här packningen. Älskar att packa och speciellt att skriva listor (tönt, jag vet), men samtidigt är det något med den här packningen som känns så oerhört jobbigt. Så mycket att tänka på när det kommer till vart allt ska ligga osv. och så oerhört mycket saker som ska med. Har ingen aning om vart jag ska börja, men det får jag ta och brottas med imorgon!


/Lisa

 


Kakmonster

Idag kände jag att det var dags att ta farväl av mina kära ballerina kakor. Efter ett snabbt besök på affären kom jag ut med min sista ballerinarulle för en väldigt lång tid. Kommer bli en tung tid utan dessa godsaker vid min sida, men förhoppningsvis så finns det något trevlig själ där hemma som kan skicka några till mig under resa.

Här har vi dem, de sista kakorna :(


/Lisa

Reseförsäkringar

Tja tja bloggen!

Tänkte att man kunde dra ihop ett litet inlägg om något så kul som försäkringar. När man ska skaffa en reseförsäkring så kan det vara svårt att veta vart man ska börja. Det finns otroligt många försäkringsbolag där ute, men efter mycket sökande på nätet så är EUROPEISKA den jag tycker verkar bäst. Dem har bra priser, många tillägg att välja mellan och man kan man skräddarsy sin försäkring så att den passar perfekt för sin egen resa, något som många andra reseförsäkringar inte erbjuder.

I dem flesta hemförsäkringarna ingår det ett reseskydd i 45 dagar. Om man vill går det ofta att förlänga detta reseskydd. Se bara till att höra med ditt försäkringsbolag om hur länge man kan förlänga, vad det täcker och hur mycket det kostar.

Ska du t.ex. jobba under resan, utföra några extremsporter som bungyjump eller fallskärmshoppning så kan det vara bra att kolla upp så att försäkringen du är intresserad av verkligen täcker det.

Enligt mig är det viktigaste med en reseförsäkring att den täcker sjukkostaderna ifall olyckan skulle vara framme. För det är väl ingen som är taggad på en sjukhusräkning på ett par 10 000?



/Lisa


ICA bankkort

Ett hett tips om man ska vara utomlands en längre tid är att skaffa ett ICA bankkort. Med ett sådant kan man avgiftsfritt ta ut pengar välden över. Ännu en bra sak med icakortet är att det är kostnadsfritt fram tills man fyller 21. Så istället för att behöva lägga ut några kronor varje gång vi ska ta ut pengar i Australien så kan vi nu göra det gratis :)


/Lisa

Första stegen

Om exakt 17 dagar bär det av. GALET! Kan inte riktigt greppa det än. Tiden går så obeskrivligt snabbt just nu, de få dagar som är kvar kommer bara svischa förbi.

Det första steget mot resan var självklart att boka flygbiljetter. Efter lite sökande på nätet hittade vi varsin enkelbiljett för knappt 6000kr. Ett riktigt kap! Vårt nästa move blev att ansöka om visum. Bara tre timmar efter att vi skickat in vår ansökan om varsitt Working Holiday-visum blev de beviljade. Vi valde ett Working Holiday-visum eftersom vi vill ha möjligheten att arbeta i landet. Med ett sådant visum får man stanna i Australien i upp till 1 år och arbeta under tiden. Att ansöka om visumet gör man smidigast på internet och det kostar ca: 2000kr. Mer information och ansökningssida hittar du HÄR. När dessa saker var fixade var det bara att köra igång med planeringen. 

Nu är det mesta inför resan fixat - Sprutorna är tagna, allt är inhandlat och boende bokat. Det som finns kvar att göra är att:

· Skriva ut alla viktiga papper
· Göra kopior på dem
· Packa väskan
· Växla pengar
· Säga hejdå till alla

Det sistnämda är dock inget jag ser fram emot! Hur mycket jag än vill iväg så känns det riktigt tråkigt att behöva lämna alla här hemma. Men från den positiva sidan så lär dem finnas kvar när jag kommer tillbaka :)

/Lisa

För det är hit vi ska!

Hej!

Den 7:e (!) november kommer vi äntligen att landa i Sydney. Där stannar vi i tre veckor innan vi rör oss vidare mot Nya Zeeland för en månad fullproppad med adrenalin. Efter det tar vi oss tillbaka till Sydney för att fira jul och nyår. Tanken är sen att vi ska hitta ett jobb för att fylla på reskassan lite innan vi börjar röra oss upp längst kusten för att slutligen komma till Cairns.


Här har ni vår lilla resrutt


/Lisa


No.1

Tjo allesammans!

För er som inte känner oss så heter jag Lisa och min partner Erik. Den 5:e november tar vi vårt pick och pack och lämnar kalla sverige för nya upplevelser bland kängurus och surfare.

Här i bloggen kommer vi att skriva om våra tankar, känslor och förberedelser inför resan och när vi är på plats i Australien kommer vi självklart skriva om alla våra äventyr där nere.

/Lisa

RSS 2.0