JJ's Playground

Tjenixen folket!
 
Uppdateringen är seg och kommer troligen vara det sålänge jag är kvar i Shianoukville. 
 
Jobbet fungerar finfint! Även om det är väldigt påfrestande och jag är konstant trött så har jag en underbar tid och älskar det. Vet fortfarande inte hur länge jag kommer stanna, men förhoppningsvis en månad till iallafall :)
 
Om det är någon kotte där ute som är intresserad av hur mina dagar ser ut så är det ungefär såhär:
 
Vaknar 12-13 tiden och hänger omkring i rummet tills det är dags att dela ut flyers.
1430 börjar vi dela ut flyers på stranden i ungefär 45min-1h.
Är ledig fram till 18. Dushar, sitter vid datorn och bara latar mig i allmänhet. 
1800-1930 delar vi ut flyers längst huvudgatan.
1930 är det familjemiddag och efter det går alla tillbaka till rummet, larvar sig och gör sig iordning inför kvällen.
2100-0300 jobbar jag i baren. Delar ut gratis shots, dansar, står bakom baren och går runt och är social.
 
Det kanske låter som mycket arbete, men det är inte krävande alls. Det sista passet speciellt, det är långt, men det är inte riktigt att jobba heller. Känns som vilken utekväll som helst och jag har verkligen det bästa tiden medan jag gör det.
 

Det är dessa vackra damer har jag äran att arbeta med. Visst är dem söta?
Ladies night(eller Lisa night som vi kallade det)! Alla utom två hade äran att bära mina kläder under kvällen. 
 
Bass och Harrison
 
Jag och Cherry
 
Träffade på Mika. Har saknat henne så :))
 
 

FUCKING GREAT NEWS

Landade just ett jobb på JJ's, en av de populäraste backpackerbarerna här i Sihanoukville. Är så SJUKT taggad! Har redan lärt känna några från personalen under tiden jag varit här och de är de underbaraste och roligaste. Kommer ha det så otroligt kul. ÅÅÅåhåååwå!! Fuck yeah! Kan inte sätta i ord hur glad jag är...
Börjar jobba redan ikväll :))))
 
Vet inte hur länge jag kommer stanna, men det blir troligen runt 3 månader, kanske mer kanske mindre. Jag ändra mina resplaner konstant så... vem vet?

Min process för att få ett jobbet:

1. Kände personalen lite sen innan (alltid ett plus).
2. Pratade med managern om de behöver någon och fortsätte sedan prata lite om kvällen.
3. Stöte på managern samma kväll när vi båda var ute och festade. Pratade om hur kul vi båda hade det och han sa redan då att jag mest troliget skulle få jobbet dagen efter (idag)
4. Gick till baren idag. Vi pratade om hur grym gårkvällen var. Sen var jobbet mitt!!
 
Från att jag frågade om jobbet till att jag fick gick det 20 timmar. Rätt så nice! Inga jobbiga intervju frågor eller någort sånt. Helt casual, som att prata med en vän. Det var inte ens en intervju på något sätt. Vi pratade max i 10 min sammanlagt under alla tre tillfällen vi träffades.

Sometimes life is just to good!

Cambodia so far

Även om det är fattigt så det skriker om det, tiggande barn, prostution, konstanta elavbrott och sopor överallt så är Kambodja ett land värt att älska. Mitt i allt detta kaos finns det en otrolig charm som jag inte tror jag kommer hitta på något annat ställe. Folket är bland de trevligaste jag träffat. De är hjälpsamma, har grym humor och är inte rädda för att skämta och spela en spratt. Khmer folket är oerhört vackra och deras kind och käkben är otroliga. Jag har aldrig haft någon typ av asiatisk fetish eller liknande, men det är svårt att inte uppskatta detas utseende. Har ibland svårt att släppa blicken från folk när jag går omkring på gatorna. Just had to put it out there!

 

Lite sopor på en gata här i närheten. Såhär är det i stort sett överallt. Efter att ha spenderat ett bra tag här nu så är detta inget som äcklar mig, det är helt enkelt inget man tänker på. Kan inte ens tänka mig en väg/ett landskap utan sopor nu.


Hej halsfluss!

Hejsan!

 

Jag lämnade Sihanoukville två dagar för att fortsätta min resa genom Kambodja. Åkte med Jack till Kampot, en liten by med inte allt för mycket att göra. Väl där kom jag på den underbara idéen att åka tillbaka till Sihanoukville och påbörja mitt pokerspelande. Så nu är jag här igen. Jack kom trevligt nog med mig för två dagar till och vi hade som vanligt en grym tid tillsammans. Sorgligt nog var jag tvungen att vinka av honom för tre dagar sedan och jag är nu ensam ännu en gång. 

 

Hur länge jag kommer att stanna här  har jag ingen aning om. Har börjat fundera på att söka jobb i en barerna nere vid stranden och då kan det hända att jag blir kvar här ett bra tag, om inte så kanske 2-3 veckor till beroende på hur pokern funderar.

 

Har förövrigt dragit på mig halsfluss och har kommit fram till att jag är sämst på att vara sjuk när jag reser. Kan inte känna av febern då det redan är så grymt varmt här och det är alldeles för tråkigt att ligga inne i kokande rum så... jag fortsätter mitt liv som vanligt. Håller mig borta från den starkaste solen och all alkohol, men går fortfarande ner till stranden runt 3-4 när solen inte är lika stark längre och går fortfarande ut om kvällarna. Kanske inte den bästa kuren, hehe.. äter medicin osv så förhoppningsvis blir jag till det bättre snart ändå.

 

Och ja, min dator är tillbaka till sitt vanliga jag :) Äntligen!

 

Bilder från Kampot

 
Jag har verkligen haft en underbar tid med Jack och jag är så glad att vi bestämde oss för att mötas upp i Sihanoukville. En av de bästa och trevligaste människor jag träffat!  Kommer sakna honom massor, men vi kommer att ses igen! Ska göra mitt allt för ta mig till Melbourne i slutet av resan och hälsa på. Om inte så kommer jag komma tillbaka till Australien någon gång i framtiden.
 
Tjingeling!

Computer dead

Hejhopp!

Sitter nu pa ett litet internet cafe och forsoker fa ordning pa saker. Min dator har bestamt sig for att ha sonder flakten, sa har nu ingen dator och ingen Iphone. Ska forsoka fa ordning pa den sa fort som mojligt. Tankte bara lata er veta. Forvanta er inte sa mycket uppdateringar den narmaste framtiden :)

Tjing!

You girls ready to have a good time tonight?

Hey guys! 

Ursäkta för seg uppdatering den senaste veckan. 

Jag mötte upp med Jack som jag lärde känna i Nha Trang den 28:e. Vi hade besämt att vi skulle mötas upp och resa Kambodja tillsammans. Vi hade inga planer, men resa det skulle vi! Det slutade upp med att vi stannade nio dagar i Sihanoukville, och nog jäklar var det nio bra dagar!! Redan första natten mötte vi de som senare skulle bli Team Frizb - Jack, Alex, Holly, Vince och Isaac och jag. Vi har hållit ihop som klister hela veckan.
 
Sihanoukville är Kambodas strand- och party capital. Och ja.. det är precis det vi gjort :) Vi hängde runt stranden på Otres beach under dagarna, spelade frisbee och hade oss och festade vid Serendipity beach på kvällarna. Haft några av de bästa utekvällarna någonsin här. Jäklar så kul vi kunde ha det!
 
Vi åkte också över till Koh Rong Samloem över en natt. Ett fantastiskt paradis! Kritvita stränder, turkost vatten, så lugnt och avslappnat. Här blev det ännu mer frisbee, flyt-träning och bara häng.
 
Det finns inte mycket mer jag kan berätta. Det har varit en så obeskrivligt bra att jag inte kan sätta det i ord ♥
@ Ritchie's på Otres beach. Här spenderade vi majoriteten av vår tid.
 
 Tar det lugn i sofforna
 
 Kortspel med Team Frizb 
 
Vi har myst framför många solnedgångar.

Middag med folket. Jag, Jack, Vince, Isaac, Holly och Alex
 
 Påväg till Koh Rong Samloem
 
Hardcore smicing from Jack
 
 Koh Rong Samloem
 
 Team Frizb!
 
 Vårt basecamp. Det var fullbokat på hostel när vi kom fram till ön. Trevligt nog lät dem oss sova på "altanen" gratis. Myggigt, men hur mysigt som helst!
 
 Det fanns fem stycken tre veckor gamla hundvalpar som vi konstant myste med. Så otroligt söta!
 
 Dags att dra tillbaka till Sihanoukville.
 
Party time!!

Vince lånade en tuk-tuk bil och körde upp för kullen. Chauffören var inte lika exalterad som oss.
 
 Chicken dance på g
Känslomässiga stunder då gruppen skulle splittras
 
I'm gonna fuck your shit! YOLO

Time for pictures

Så... Mitt första stopp i Kambodja var dess huvudstad Phnom Penh. Efter mina knappt två dagar där så var jag mer än redo för att åka vidare. Även om jag hade en riktigt bra tid med att gå på museum och markader så gillade jag inte alls staden. Smutsigt, fattigt och osäkert. Jag tog en fem timmars buss och befinner mig nu i Sihanoukville och här gillar jag det! Verkligen! Avslappnat, fina stränder och bra nattliv. Kommer troligen bli här några nätter till.
 
Som jag sa tidigare så besökte jag S-21 och Killing Fields i Phnom Penh.
S-21 är två skolor som under Pol Pots regim under 1975-1979 byggdes om till ett fängelse. Fångarna spenderade 2-4 månader här. De torterades konstant och levde i fruktansvärda förhållanden innan de tillslut skickade för avrättning. 20 000 personer ska ha mördats och endast 7 stycken ska ha kommit ut levande. 
Killing Fields är en benämning på flera platser i Kambodja där de Röda Khmererna mördade mellan 1.5 - 3 miljoner människor under Pol Pot. Offren torterades på olika sätt innan de dödades och begravdes i massgravar. 
Det var en otroligt givande utflykt och när man kommer i så nära kontakt med all historia så är det oerhört fruktansvärt. När man har läst om det hemma så tar man inte till sig något. det finns inga ord att beskriva hur hemskt det är. Inga ord! 
 
PS. Blev bestulen på min Iphone och lillkamera igår. Yes! Är inte så upprörd över det, men suger fortfarande ganska hårt.
 
Fängelset S-21. De hade taggtråd över hela så att fångarna inte skulle kunna ta sina liv.
 
14 personer ska ha hittats döda i olika rum när man upptäckte fängelset 1979. Det här är ett av dem. Tavlan är en bild från den riktigt "scenen".
 
Fångar hölls instängda i små små celler.
 
Tusentals foton på de som avrättats här.
 
Tuk Tuk färd till Killing Fields
 
Istället för att ha en guide hade dem styrt upp att alla fick varsitt par hörlurar med en spelare . Man gick sedan omkring medan berättarrösten pratade om allt man såg, vad som fanns där förr och hur vad som verkligen hände.
 
En tavla från utgrävningen av en massgrav
 
En byggnad där de förvarade skallar från utgrävningen. 
 
 
Royal Palace. Kungen har nyligen dött i Kambodja och hans bild finns upphängd överallt. Utanför templet sjöng och bad massor av människor.
 
Wat Phnom temple

RSS 2.0