Cairns och dykning

Cairns är utgångspunkten till stora barriär revet så vi passade på att bli certificerade dykare. Vi skulle aldrig kunna nöja oss med att bara dyka en gång så det fick bli en fem dagars dykar kurs med Pro Dive Cairns. Det var HUR BRA SOM HELST. Att dyka i Barriär revet är verkligen bland det bästa jag gjort. Känslan att vara 18m under ytan och simma omkring bland all fisk och korall är obeskrivlig. Alla som någon gång har chansen att dyka, ta den! Vi har sett hajar, skölpaddor, rockor, nemo fiskar, doris fiskar, en drakfisk, en muräna och hur mycket mer som helst. Top 1 på hela resan!!

Solbakning

Solnedgång

Nattdyk. Otroligt läckert!

Tobin och Team-Sweden



/Lisa

Airlie Beach & Whitsundays

Airlie Beach. Ännu ett mysigt ställe. Liknande Byron och noosa, men ändå så långt ifrån.

Härifrån åkte vi på en 2 dagar / 2 nätters segeltur runt Whitsundays. Det regnade nästan konstant under resan, men trots det så lyckades man ha en trevlig stund. Lite, eller VÄLDIGT, tråkigt var det att man inte kunde se Whitehaven Beach ”på riktigt”. Det ska vara en av världens Top 10 bästa stränder så lär vara ett grymt ställe en solig dag. Bättre lycka nästa gång!

Lagoonen i Airlie
Hittade en så vacker gunga i lekparken. Tycker man borde ha dem på fler ställen.
 
Seglingen ut till Whitsundays börjarn och det lilla kärleksparet är inte sega med att inta en Titanic klassiker. Visst är dem söta!?
Regn under första kvällen...
 
...lekar den andra

Jag fick klappa en liten firre fisk under snorklingen.
 
Whitehaven. Inte så vacker!


/Lisa

Mission Beach

Mission beach är precis som alla andra små hålor här borta. Ett litet samhälle med en milslång strand och inte allt för mycket att göra. Vi lyckades dock ta tag i våra lata arslen och följde med hostlet på en liten utflykt till regnskogen. Tanken var att vi skulle gå på en timmes promenad med hopp om att få se lite spindlar och ödlor. Efter att vi gått ca 10 min började det prassla till i skogen och snabbt sprang det förbi en cassowary. Kort och gott: Världens farligaste fågel(upp till 1.8 meter hög, klor vassa som en rapptor och ett enormt skallben). Jag har sett en sån "fågel" på zoo en gång tidigare, men har aldrig kunnat föreställa mig att dem ska springa omkring i det vilda. Släppte nästan en dump i byxan när den rusade förbi. Det var verkligen länge sedan jag var så rädd. I rädsla återvände snabbt till bilen och for till en bananfarm och köpte lite bananer istället. Mycket säkrare!

På kvällen kände vi oss tvugna att gå på restaurang och käka lite kängurustek. Känndes lite lagom fel att sitta där och mummsa i sig ett så gulligt djur, men gott var det! Riktigt gott! Smakade väldigt likt en vanlig stek bara lite lite tuffare att tugga.

Cassowary
(bild från google)
/Lisa

Town of 1770

Sol. Strand. Surfing. Annas pepparkakor. Livet är bra!



/Lisa

RSS 2.0