Quiztime

Tjohopp!

Kände mig lite extra snäll och givmild idag, såå... en tapper storbloggare som jag är så tänkte jag starta upp en liten frågestund. Den får bli öppen i ett par dagar så är det något ni funderat över låt kommentarfältet veta :)
En snäll Lisa

/Lisa

Sweet as!

Två av mina favortier just nu. Fångar känslan av hur vi har det här borta perfekt! :)

Challenge Wanaka

Halloj där!

Idag är det Challenge Wanaka här i byn. Det är en årlig Ironman tävling där deltagarna först cyklar 180km, sen simmar dem 3.8km i öppet vatten och toppar av det hela med att springa 42.2 km. Normalt är det väldigt lugnt här i krokarna men pga tävligen så har hela byn vaknat till liv. Riktigt härligt om jag får säga det själv!
En tapper deltagare tar sina sista steg mot mållinjen. 11h30min blev hans tid! Puuhh!

/Lisa

Berget Järn

Igår tog vi tag i livet och drog på en promenad upp till Mt Iron. Vägen upp var brant och smärtsam, men utsikten var grymt så snabbt var det jobbiga bortglömt. Efter promenixen drog vi ner till stranden för ett efterlängtat dopp. Erik överraskade med en mysig picknick på kvällen också. En bra dag helt enkelt! :)


Yours truly
Lisa

Wanaka Cribs

Efter lite förfrågningar från höger och vänster så presenterar jag för er: Wanaka Cribs! 

Det här är och kommer att vara vårt hem i några veckor tills vi drar vidare mot Queenstown. Hostelt vi bor i nu (Base Wanaka) är ett av de bästa och renaste vi varit på. Vi trivs riktigt bra här!

På nedersta våningen hittar vi receptionen aka "arbetsplatsen". Här spenderas mycket tid under regninga dagar.
I denna förtjusande korridor bor vi. 11km lång med en nyans av grå, mycket vacker!

Das sovrum. Litet men mysigt!


På övervåningen finns detta härliga TVrum

Erik visar bestämmt hur det går till i köket


Dining area


Sist och minst, den kära balkongen

/Lisa

Jag ser det snöar, jag ser det snöar

Det var lite extra kallt igår, massor med regn och allt tråkigt som hör till. Vaknade upp imorse och till min stora förvåning möts jag av snötäckta bergstoppar. Jag som inte trodde det kunde bli vackrare här! Glöm inte bort att det är högsommar också :) Jag kallar det paradis!

Såhär ser det ut nu:
(klicka för större)

/Lisa

Sweet baby jesus

I brist på annat:

Ragestache

Det bästa som hänt mig ♥

/Lisa

I landet där man säger igg

Nu är vi äntligen tillbaka i Wanaka, Nya Zeeland. Känns grymt! Vi slår oss till ro här i ett par veckor innan det bär av mot Queenstown ♥ Livet är allt bra!


/Lisa

Rubrik:

Här händer det inte mycket märkvärdigt, vi leker turister och njuter. Livet är inte att klaga på!
Livet leker uppe på taket. Här äter vi frukost, lunch och middag varje dag. Vi bor bra!

Vi åkte upp i Sydney Tower. Det var ett fint hus mitt i vägen

Vi tog en promenad över bron...


...det var fin utsikt


Vi gick till nöjesfältet Luna Park som måste ha världens bästa utsikt(av nöjesfält då)

Sprang upp en sväng på Opera huset. Vi har faktiskt aldrig gått upp på det tidigare så det var trevligt att få det avkryssat från listan.

Opera husets tak är kaklat! Har alltid trott det varit metall. Är sjukt fascinerad!



/Lisa

Hipphipp Hurra

Idag fyller min kära mamma 40 år.
Grattis på födelsedagen mamma, hoppas du får en underbar dag!
Saknar dig! ♥
Lillebror och mamma

Ändrade planer

Tjoho!

Det har skett ändringar! Ursprungsplanen var att vi nu skulle hitta oss ett farmjobb och slita som djur i ett par månader, MEN vi båda saknar Nya Zeeland så mycket att vi tänkte dra dit igen, och snart. Redan den 8:e januari bär det av. Som det ser ut nu kommer vi först att bo i Wanaka i ca 3-4 veckor för att sedan ta våra eleganta ryggsäckar och röra oss mot mitt lilla älsklingsställe, Queenstown. Det kommer bli grymt! Om det går som planerat kommer vi att ta oss tillbaka till Australien i slutet på mars.

Nu vet ni det :)
Tjing!

/Lisa

New Years Eve

Nyårsafton här i Sydney var helt magiskt! En aning märkligt med +27 grader och strålande sol, men vafasen. Vi steg upp tidigt på morgonen och började fiffla med mat och annat som skulle med för dagen. Ett tag senare var vi redo att ta oss mot dagens mål, Royal Botanic Garden. Kom fram vid 11:00, köade i fyra timmar och sen var det bara att sätta sig till ro och vänta, vänta, vänta och Vänta. Vi hade det dock riktigt trevligt under tiden, åt världens godaste kycklingsalad, spelade spel och så träffade vi på ett riktigt skönt gäng svenskar som vi satt med hela kvällen. Fyrverkerierna brakade lös vid 12-slaget och dem förtjänar all hype som finns runtom dem. 35 miljoner kronor ska dem tydligen ha kostat och de var de värda.
Det bjöds på svensk allsång

Efter fyrverkerierna lyckades man få sig lite bättre platser för att se hamnen. Den var fin!
 
Tack för en härlig kväll!

/Lisa

RSS 2.0