Första stegen

Om exakt 17 dagar bär det av. GALET! Kan inte riktigt greppa det än. Tiden går så obeskrivligt snabbt just nu, de få dagar som är kvar kommer bara svischa förbi.

Det första steget mot resan var självklart att boka flygbiljetter. Efter lite sökande på nätet hittade vi varsin enkelbiljett för knappt 6000kr. Ett riktigt kap! Vårt nästa move blev att ansöka om visum. Bara tre timmar efter att vi skickat in vår ansökan om varsitt Working Holiday-visum blev de beviljade. Vi valde ett Working Holiday-visum eftersom vi vill ha möjligheten att arbeta i landet. Med ett sådant visum får man stanna i Australien i upp till 1 år och arbeta under tiden. Att ansöka om visumet gör man smidigast på internet och det kostar ca: 2000kr. Mer information och ansökningssida hittar du HÄR. När dessa saker var fixade var det bara att köra igång med planeringen. 

Nu är det mesta inför resan fixat - Sprutorna är tagna, allt är inhandlat och boende bokat. Det som finns kvar att göra är att:

· Skriva ut alla viktiga papper
· Göra kopior på dem
· Packa väskan
· Växla pengar
· Säga hejdå till alla

Det sistnämda är dock inget jag ser fram emot! Hur mycket jag än vill iväg så känns det riktigt tråkigt att behöva lämna alla här hemma. Men från den positiva sidan så lär dem finnas kvar när jag kommer tillbaka :)

/Lisa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0