Manly

Vi tog färjan över till Manly för att spendera helgen där. Manly ligger i södra Sydney och är oerhört mycket lugnare och mer avslappnat än CBD(downtown) och Bondi. Det kändes nästan som att man var och vandrade omkring i en liten by. Hursom, vädret var på topp = häng på stranden och promenader. Vi stekte och plaskade på vid Shelly beach ena dagen och gick på en promenad upp mot North Head den andra.
Vi såg en ubåt från färjan. Coolt tyckte jag!


Här har vi då Manly beach. Det blev inget dopp här även om stranden var riktigt fin.


Shelly beach ♥ Denna lilla strand är en av två stränder på hela östkusten som är riktiade mot väst. Den ligger några små 100 meter från Manly beach och är proppfull med små snäckor. Den bästa stranden jag varit på än så länge.

Vi köpte en kaka. Den var äcklig, vi hade inga bestick och vi insåg tio minuter senare att vi var omkringade av kackerlackor, men en trevlig kväll var det.

Utsikt över manly

Då bar det av på promenad


Kom upp på ett berg. Det var vackert!


Vi vandrade lite till och såg en ödla

Äntligen framme! Promenaden tog sisådär 4-5timmar fram och tillbaka. Inga trevliga timmar för mig som är extremt rädd för allt med sex ben eller mer. Det kryllade av dem, Uuusch! Men trots mardrömmsvandringen (för min del) så var det verkligen värt det när i väl var framme. Det går knappt att beskriva hur slånde det var där uppe, hur många bilder vi än tog så fanns det ingen som gjorde utsikten rättvisa. Vi såg även några delfiner hoppa nere i vattnet, mys!


Slutsats: Manly är bra, väldigt bra! Om ni någon gång är i trakterna så tveka inte, åk dit! :)

/Lisa
Trackback
RSS 2.0