Karangahake gorge & Waitomo

Tjenare!

Här borta är det fullt upp hela tiden. Vi har i princip bytt stad varje dag förutom idag så det är mycket fart och fläng. För er som är intresserade så reser vi med Kiwi Experience, ett bussföretag som tar en runt hela Nya Zeeland för en rimlig peng. De bokar allt boende och alla aktiviteter till en så bara man vet hur länge man vill stanna på ett ställe och vad man vill göra så fixar de resten. Rekomenderar dem starkt! Har haft det grymt bra än så länge. Ett till plus är att man får resa med samma männiksor ett bra tag så man hinner känna folk lite bättre. 

Hursom, efter Hot water beach drog vi vidare till Waitomo, en liten by där det inte finns mycket mer än en pub, ett hostel och ett enormt grottsystem. På vägen från Hot water beach stannade vi till vid Karangahake gorge för en uppfriskande promenad. Karangahake gorge är en ravin där det finns många gammla järnvägsrälsar, tunnlar och som vanligt grym natur. 




Strax efter att vi anlände i Waitomo var det dags att hoppa i en våtdräkt för lite black water rafting i Waitomo caves. I grottsystemet rinner det en underjordisk flod och det var där vi raftade. Under tre timmar utforskade vi grottan med hjälp av en gummiring och en pannlampa. Det var en sjuk upplevelse och grymmast av allt var nog alla glow wormsen som satt i "taket", det såg precis ut som den klaraste sjärnhimlen, magiskt!
Sexyyy


En bra bit in i grottan


Och där var sagan slut

Hejs!

/Lisa


Trackback
RSS 2.0